Imperiul Marelui Judecator de A. E. Van Vogt - carte electronică

 Cititi online aici pe site cartea electronica "Imperiul Marelui Judecator" scrisa de scriitorul canadian A. E. Van Vogt. Cartea "Imperiul Marelui Judecator" poate fi citita in format electronic pe biblioteca noastra online.


FRAGMENT
    David Marin își mușcã buzele când președintele Consiliului Conducãtorilor de grup anunțã cu gravitate:
    — Și acum, cazul lui Wade Trask, acuzat de rãzvrãtire.
    Marin trãsese pânã atunci cu urechea la spusele lui John Peeler, unul din conducãtori, care, dupã un an, mai încerca încã sã îi convingã pe membrii Consiliului cã ar trebui fãcutã o modificare în legea grupului referitoare la statutul femeii. Era un secret binecunoscut de toți faptul cã Peeler se atașase în mod deosebit de o tânãrã și cã se strãduia sã facã o lege specialã care sã o fereascã pe fatã de jocurile de împerechere ale grupului.
    Marin renunțã sã mai asculte cearta dusã pe șoptite. Wade Trask, vinovat de rãzvrãtire era cazul pe care îl aștepta, își lãsã privirea sã rãtãceascã de-a lungul sãlii de consiliu. O duzinã de alți oameni și doi secretari stãteau la o masã lungã, luând notițe. Oscar Podrage, tânãrul îndesat și posomorât care era conducãtorul Americii de Nord Centrale, ridicã ochii și întrebã:
    — El e savantul acela?
    Medellin, președintele, fãcu un semn unuia din secretari. Funcționarul se uitã prin niște hârtii, apoi citi cu glas tare:
    — Wade Trask, inginer fizician, expert în materie de Prippi, experimentator în electronicã... Se opri. E o listã cu cãrțile pe care le-a scris.
    Președintele Medellin își mutã privirea de la un chip la altul.
    — Se pare cã suntem de acord, domnilor, spuse el.
    În vocea lui se simțea un ton de ușurare.
    Marin ridicã mâna și i se dãdu cuvântul. Gânditor, el își studie auditoriul. Dintre cei prezenți, Podrage, Edmund Slater, Medellin și el însuși erau profesioniști. Restul ocupaserã — cu puțin timp în urmã — funcții importante în industrie, învãțãmânt și științã înainte de a fi invitați sã preia posturile de conducere pe care le aveau acum. Medellin și Podrage erau organizatorii supremi ai acestei ere care combina viața în grup cu libera inițiativã. Slater, polițistul, era sabia și biciul. Și David Marin, oare, ce era? Nu-și gãsea totuși locul printre acești oameni materialiști. În calitate de comandant al tuturor forțelor armate ale Marelui Judecãtor nemuritor, el asigura personalul pe care alții îl modelau fãrã cruțare.


Imperiul Marelui Judecator de A. E. Van Vogt