Rezumat Romeo și Julieta de William Shakespeare

 Rezumat scurt opera Romeo și Julieta scrisă de William Shakespeare. În carte este vorba despre două familii de nobili care se dușmănesc de moarte. Romeo, băiatul familiei Montague se îndrăgostește de Julieta, fata familiei Capulet. Cei doi se căsătoresc în secret deoarece cele două familii nu era de acord cu iubirea dintre ei.

Rezumat scurt Romeo și JulietaÎn Verona, trăiesc două familii de nobili care se duşmănesc de moarte: Montague şi Capulet.
     La un bal dat de familia Capulet, Julieta, membră a acestei familii îl cunoaşte pe Romeo, din familia rivală. Cei doi tineri se îndrăgostesc şi se căsătoresc în taină.
    Dar Romeo trebuie să părăsească Verona, fiind surghiunit deoarece îl omorâse în duel pe Tybalt, vărul Julietei.
    La sfatul călugărului Lorenzo, Julieta înghite o băutură care o afundă într-un somn asemănător morţii, pentru ca, sub această aparenţă, să fie dusă la Romeo, după ce va fi fost scoasă din cavoul unde o depusese familia.
     Romeo nu primeşte mesajul prin care Lorenzo îl vestea despre toate acestea şi, auzind de moartea Julietei, se întoarce la Verona, intră în cavou  şi se sinucide în faţa corpului ei pe care îl crede neînsufleţit.
    Julieta se trezeşte din somn cu cadavrul iubitului prăbuşit deasupra ei şi preferă, la rândul ei, să îşi ia viaţa.
    Tragedia celor doi tineri aduce împăcarea familiilor lor.