Premii de Erich Segal - carte electronică

 Citeste online cartea "Premii" scrisa de scriitorul american Erich Segal. Citeste cartea electronica: "Premii" disponibila in biblioteca noastra online.


Despre cartea "Premii"


Despre "Erich Segal"
Erich Wolf Segal (n. 16 iunie 1937 în Brooklyn, New York City - d. 17 ianuarie 2010 în Londra) a fost un scriitor american. A fost fiu de rabin. A scris printre altele romanul de succes Love Story, o dramă romantică adaptată după scenariul filmului omonim, scris tot de el.

Fragment
Max Rudolph stătea singur în laboratorul său întunecat de la ultimul etaj al Facultăţii de Medicină Harvard; privea fix la cerul catifelat, aşteptând vreun semn dinspre Charles River care să anunţe zorii zilei.
Fiindcă fusese informat că mostrele de sânge şi ţesutul aveau să fie livrate la ora şase dimineaţa fix, sosise din timp pentru a se asigura că niciuna dintre „bufniţele conştiincioase”, din personalul său nu mai rămăsese să lucreze peste noapte în laborator.
Făcuse o singură excepţie – îl convocase pe protejatul său, Adam Coopersmith, la ora cinci dimineaţa.
Din punct de vedere fizic, formau un cuplu ciudat: Max – la mijlocul celor şaizeci de ani ai săi, scund, cu ochelari şi aproape chel; Adam – înalt, puternic, având o claie de păr castaniu şi arătând mai tânăr decât cei 28 de ani, cu ochii încă de o inocenţă tulburătoare.
— Max, m-ai făcut să părăsesc sala de operaţie; sper să fie vorba de ceva important.
— Este, îl anunţă mentorul său.
— Erai tare misterios la telefon. Ce naiba se întâmplă? voia să ştie Adam.
— Băiete – îi răspunse Max pe un ton gros – pentru prima dată în viaţa noastră profesională vom face un lucru contrar eticii.
Adam era speriat.
— Vorbeşti serios; tu care alergi după poştaş când uită să încaseze taxa pentru corespondenţă?
— Acum este în joc viaţa unui om – îi răspunse bătrânul cu sobrietate. Va trebui să lăsăm deoparte birocraţia şi să mergem drept la ţintă.
— Dar n-ai făcut niciodată asta.


Premii de Erich Segal