Povara Trecutului de Elizabeth Thornton - carte electronică

 Citește online cartea "Povara Trecutului" scrisa de scriitoarea scoțiană Elizabeth Thornton. Citește cartea electronica: "Povara Trecutului" disponibila în biblioteca noastră online.


Despre cartea "Povara Trecutului"


Despre "Elizabeth Thornton"

Fragment
După aceea, din nefericire, nu reuşise s-o evite întotdeauna. Se învârteau în cercuri comune. În plus, cine ştie cum, reuşise să se furişeze şi în grupul de prieteni ai mamei lui. În după-amiaza aceea, când intrase în salonul mamei şi se trezise faţă în faţă cu Helena, înţelesese că nu avea de ales decât să o trateze cu brutalitate. Acesta era motivul pentru care se oferise s-o conducă până acasă. Era preferabil să se afle între patru ochi atunci când îi va spune ceea ce avea de spus.
Dar nu-i era uşor să fie brutal cu o femeie. Ar fi trebuit să înceapă discuţia aceea neplăcută încă din trăsură. Acum era instalat în salonul ei, în casa ei din Cavendish Square, şi se delecta cu coniacul de calitatea întâi al soţului ei. Toate astea îi lăsau un gust neplăcut.
- Habar n-am avut, spuse, că eşti atât de bună prietenă cu mama.
Lady Helena Perrin stătea tolănită, leneşă şi superbă, printre pernele din puf de pe lângă sofaua albă, ştiind bine că, brunetă fiind, culoarea acesteia o avantaja, punându-i în evidenţă, frumuseţea.
- N-ai ştiut, Gray? Ne-am cunoscut la Paris şi ne-am plăcut reciproc de la prima vedere. Printre pleoapele întredeschise, ea se bucura de plăcutul spectacol oferit de fostul ei iubit. Razele soarelui care intrau pe fereastra din spatele lui Gray licăreau provocator în părul lui blond. Când se întinse ca un motan pentru a-şi aşeza cât mai bine trupul lung în delicatul scaun auriu, ea urmări jocul muşchilor puternici de pe torsul zvelt şi mişcările picioarelor robuste, interminabile.
Acum, când contele se despărţise de balerina de la operă pe care o întreţinuse, Helena spera că va putea reînnoda firul relaţiei lor. Din câte ştia ea, căsuţa din Hans Town, în care Gray îşi ţinea, pe rând, nenumăratele amante, era goală de mai mult de o lună. Deci, momentan, contele nu avea nicio amantă, aşa încât aceasta părea a fi, pentru ea, o oportunitate extraordinară de a acţiona. Gray şi soţul ei erau colegi. Dar nici nu-i trecea prin cap să ţină cont de acest amănunt.
- Gray, spuse plină de speranţe, Eric este un om cu o minte foarte deschisă. Ca şi el, am şi eu dreptul să plec şi să vin oricând vreau.
Buzele lui Gray se curbară, schiţând un zâmbet cinic. Discreţia - asta era regula principală a clasei lor sociale. Chiar dacă toţi cunoscuţii ştiau că se culcase cu Helena, atâta timp cât menţineau aparenţele, absolut nimeni n-ar fi îndrăznit să sufle o vorbă; cu atât mai puţin soţul ei, care făcea paradă cu multele lui cuceriri, de parcă ar fi fost trofee. Aşa era făcută lumea lor. Dar familia lui nu era aşa. Mama sa, de exemplu, ştia bine, ar fi fost profund şocată dacă ar fi bănuit că fiul ei se simţea atras de o femeie măritată. Fir-ar să fie, de fapt, chestia asta îl şoca până şi pe el.


Povara Trecutului de Elizabeth Thornton