Torente de Marie-Anne Desmarest - carte electronica

 Citeste online cartea "Torente - toate 6 volume" scrisa de scriitoarea franceza Marie-Anne Desmarest. Citeste cartea electronica: "Torente" disponibila in biblioteca noastra online.


Despre cartea "Torente"

Cartea care a consacrat-o pe Marie Anne Desmarest, care i-a adus cel mai mare succes de librarie si care a facut sa fie supranumita Doamna careia la fiecare cinci minute i se vinde un volum, a fost Torente. O emotionanta si tulburatoare poveste de dragoste, istorisind destinul exemplar si plin de neprevazut al doctorului Jan Yvarsen, care evolueaza sub semnul fascinatei Sigrid, simbol al puritatii feminine. Cititorii din Romania au prilejul sa cunoasca acum integral ciclul Torente, necenzurat, asa cum a aparut el in editia franceza.

Despre "Marie-Anne Desmarest"


fragment
― Sigur! Ar fi trebuit s-o vezi mergând pe drumul Vänersborgului! Parc-ar fi presimţit că era vorba de viaţa unui om. Când am sosit, l-am anunţat imediat pe Ekelöf.
― Era acolo?
― Da, şi a intervenit prompt! Ocreberg îşi va pierde braţul stâng, dar va trăi.
― A fost nevoie să i-l amputeze?
― Era inevitabil, älskade Ingrid. Dar socot că ne putem socoti fericiţi că l-am smuls morţii. Aproape că e vorba de o minune. Mai exact, dacă am putut obţine acest rezultat, asta se datorează în mod cert recentelor progrese realizate în chirurgie. Dar, vezi tu, aceste progrese sunt abia la început. Într-adevăr, ne aflăm în pragul unei noi epoci. Adesea, neputinţa mea de a lupta împotriva unor boli mă aruncă într-o stare de deprimare cu atât mai mult cu cât simt, cu cât ştiu că următorii treizeci, cincizeci de ani vor fi bogaţi în descoperiri şi invenţii în domeniul medicinei şi mai ales al chirurgiei. Cât regret că am trecut de patruzeci de ani! Asta e dealtfel şi motivul pentru care vreau atâta să am un fiu, un băiat, care să devină medic sau chirurg sau chiar amândouă, pentru ca într-o zi să-mi ia locul!
„Ăsta e dealtfel motivul pentru care vreau atâta să am un fiu..." De câte ori, în cursul discuţiilor, nu-şi formulase această dorinţă? Mulţi ani Ingrid nu avusese copii. Cunoscuse crize de disperare, se crezuse stearpă, incapabilă pe veci să-i dea soţului ei un fiu, urmaşul atât de dorit. Apoi deodată, aşteptarea fericită, perspectiva plină de încredere alungase negrele temeri. Dar primul copil, o fată, veni pe lume la cinci luni, mică fiinţă fără viaţă. Durerea aproape că o zdrobi pe Ingrid şi soţul ei avu nevoie de toată îndemânarea, de toată afecţiunea şi tandreţea lui, ca să-i redea pofta de viaţă, nădejdea.
Începută cu bucurie, cea de de-a doua aşteptare se transformase într-un chin de neîndurat. Pe măsură ce treceau lunile, Ingrid devenea lot mai neliniştită, temându-se pentru fiinţa pe care o simţea formându-se în ea. În ce împrejurări va veni pe lume? Va fi puternică, slabă? Se va dezvolta normal? Durerile fură cumplite şi-i smulseră lui Ingrid ţipete inumane. După ultima durere sfâşietoare leşinase. Acum ştia că adusese pe lume un băiat cântărind mai bine de douăsprezece livre, un copil robust, şi cu înfăţişare foarte sănătoasă. Atât de robust, încât se simţea ea însăşi parcă distrusă. Naşterea acestui fiu să se fi făcut cu preţul vieţii ei? Avea oare să piară după ce împlinise cea mai scumpă dorinţă a soţului ei?

Marie-Anne Desmarest - Torente