Cum sa muti blogul tau blogger - blogspot pe domeniu propriu

 Daca ai deja un blog facut pe platforma blogger - blogspot cu adresa de genul: nume.blogspot.com si vrei sa-l muti pe propriul tau domeniu ramanand totodata pe hostingul gratuit de la blogger, atunci acest video te va ajuta cu siguranta.

Filmuletul se refera la domeniu propriu cumparat de la GoDaddy.com, cu setarile DNS pe care trebuie sa le faci in contul tau de la GoDaddy.com

ghs.google.com trebuie sa puneti la setarea DNS de pe GoDaddy.com.

Iata si indicatiile pe care blogger le da pentru setarea propriului domeniu:
11. Cum folosesc un domeniu particularizat în blog-ul meu?

Dacă nu ţineţi neapărat să aveţi blogspot.com în adresa blog-ului dvs., puteţi obţine un domeniu particularizat. Vom continua să vă găzduim tot conţinutul, dar acesta va fi afişat la noua dvs. adresă. Există trei componente de configurat:

Domeniul dvs.
Primul lucru pe care va trebui să-l faceţi este să alegeţi un nume de domeniu, precum mysite.com, şi să-l înregistraţi. Puteţi înregistra nume de domenii de la orice registrator.

Setările DNS
Apoi va trebui să creaţi o înregistrare CNAME cu DNS-ul pentru domeniul dvs., asociind domeniul respectiv cu ghs.google.com. Procedura exactă pentru efectuarea acestui lucru variază în funcţie de registratorul domeniului; contactaţi direct registratorul dvs. pentru a vă ajuta în această privinţă. Aveţi în vedere că este posibil ca noua înregistrare DNS să nu aibă efect imediat.

Setările Blogger
În acest moment, serverele DNS ştiu să direcţioneze persoanele către Google când acestea vor să vadă blog-ul dvs.; prin urmare, noi trebui să ne asigurăm că Google asociază blog-ul corespunzător cu domeniul dvs. Veţi efectua acest lucru în fila Setări | Publicare pentru blog-ul dvs. din Blogger. Dacă publicaţi pe Blog*Spot, veţi vedea un link în partea de sus care oferă posibilitatea să vă transferaţi la un domeniu particularizat. Continuaţi şi faceţi clic pe acel link. Setarea pentru adresa Blog*Spot va fi înlocuită cu cea pentru domeniul dvs. Completaţi domeniul pe care l-aţi înregistrat la începutul acestui proces şi apoi salvaţi setările efectuate.

Note:
- Dacă noul dvs. domeniu nu vă direcţionează către blog-ul personal, aşteptaţi o zi sau două pentru a vă asigura că toate serverele DNS au fost actualizate. Dacă în continuare aveţi probleme, contactaţi registratorul dvs. pentru a vă asigura că aţi introdus corect setările DNS.
- Adresa dvs. iniţială Blog*Spot va fi redirecţionată automat către noul domeniu. În acest mod, toate linkurile sau marcajele existente către situl dvs. vor funcţiona în continuare.
- Puteţi folosi această caracteristică cu domenii (de exemplu mysite.com) sau cu subdomenii (de exemplu, name.mysite.com). Totuşi nu puteţi specifica subdirectoare (de exemplu mysite.com/blog/) sau metacaractere (de exemplu *.mysite.com).

Cum sa muti blogul tau blogger - blogspot pe domeniu propriu