Cum rezolvi problema cu “maintenance mode” dupa update-uri automate in Wordpress

 

In timpul unui update blogul este pus automat in “maintenance mode“. Asta inseamna ca vizitatorii nu vor putea sa vada continutul blogului decat dupa ce updatarea a fost finalizata, pentru a evita unele probleme de securitate care pot sa apara.
Din pacate, se poate intampla ca din cauza unei erori procesul de updatare sa nu fie finalizat corect iar blogul sa ramana in “maintenance mode“, iar noi nu mai putem face nimic pentru ca atat blogul cat si panoul de administrare vor afisa o pagina alba cu un mesaj si nu ne va permite sa accesam nicio optiune din meniu.

Desi pare o situatie neplacuta, rezolvarea e simpla. Ne conectam la contul de hosting prin FTP (sau prin File Manager, daca avem cPanel) si cautam in directorul radacina un fisier cu numele “.maintenance” (da, cu punct in fata).

Acest fisier ii spune platformei ca blogul este in stare de mentenanta si ca nu trebuie sa permita accesul nimanui. Pentru ca blogul sa revina la normal tot ce trebuie sa facem e sa stergem fisierul “.maintenance” si totul va reveni la normal.

Sursa: Iesire din “maintenance mode”